Září 2015

Topánky na jeseň

8. září 2015 v 2:02 | Žanet |  Trendy
Už sme mnohé pocítili, že sa blíži jeseň. Dni sú chladnejšie a pred tým, než výjdeme von, by sme mali v prvom rade myslieť na to, čo si obliecť a obuť, aby sme neboli zbytočne choré. Pripravila som si pre vás 5 typov klasických topánok, ktoré ma zaujali svojou funkčnosťou a vzhľadom.

Členkové čižmy (chelsea boots)
Nízke čižmičky bez zipsu, no s gumou po boku vyzerajú skvelo. Najlejšie ich skombinujete s džínsami alebo čiernými slim nohavicami. Tieto topánky vznikli už vo viktoriánskej ére. Vo veľkej Británii boli považované za kultový prvok v roku 1960, kedy ich nosili prevažne muži (napr. kapela Beatles), dnes si ich obúvajú tak isto aj ženy.



Palacinky na sladko

6. září 2015 v 15:25 | Žanet |  Recepty

Ingrediencie:
  • 200 gramov polohrubej múky,
  • 1 štipku soli,
  • 20 gramov cukru (múčka/stéviový),
  • 2 vajcia,
  • ½ l mlieka.

Postup

Všetky ingrediencie zmiešame spolu. Palacinky pražíme na malom množstve oleja. Môžeme ich podávať s džemom, šlahačkou, grankom alebo zmrzlinou.

Cuketový koláč

3. září 2015 v 12:05 | Žanet |  Recepty


Ingrediencie:
  • 350 gramov cukety,
  • 250 gramov práškového cukru (osobne pridávam stéviový),
  • 250 gramov polohrubej múky,
  • 2 vajcia,
  • 2,5 dcl oleja,
  • 50 gramov masla,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 1 vanilínový cukor,
  • hrozienka alebo orechy podľa chuti,
  • džem alebo čokoláda.
Postup

Cuketu nastrúhame a postupne pridávame do misky ostatné ingrediencie. Hrozienka je dobré pred použitím namočiť. Všetko spolu zmiešame a pečieme pri 180°C. Po upečení môžeme koláč natrieť džemom a poliať čokoládou, avšak aj bez toho je koláč chutný.